Over De Fietsenier

Even voorstellen...

Ik ben Dimitri Muylle, 43 jaar, getrouwd, vader van 3 kinderen en gepassioneerd fietser. Van jongsaf aan deed ik al niets liever dan rondfietsen in de buurt. Die fietstochtjes werden steeds langer... Intussen heb ik al wat fietsvakanties achter de rug in binnen- en buitenland en is mijn fiets ook onmisbaar voor mijn woon-werkverkeer. Na meer dan 30 jaar fietservaring schoolde ik mij bij tot fietsenmaker door een cursus fietsmechanica te volgen bij Syntra Midden-Vlaanderen. Na deze avondopleiding van 3 jaar, volgde ik nog een bijkomende module over elektrische fietsen. 

Met De Fietsenier wil ik opgedane kennis en persoonlijke ervaring gebruiken om een hobby te laten uitgroeien tot een kleine fietshersteldienst. Bij De Fietsenier staan - net zoals destijds bij de kruidenier - kwaliteit en contact met de klant centraal.

image-311778-IMG_20180723_155316827_(800x600)-6512b.jpg
image-311779-IMG_20180723_200547802_(800x600)-c9f0f.w640.jpg
image-311780-IMG_20180724_121018437_(800x600)-c20ad.jpg

Wat kan De Fietsenier voor jou doen?

De Fietsenier is gespecialiseerd in onderhoud, herstellingen en aanpassingen aan klassieke fietsen zoals stadsfietsen, trekkingfietsen, plooifietsen en kinderfietsen, maar ook met je racefiets, elektrische fiets of mountainbike kan je hier terecht. De Fietsenier stelt kwaliteit op prijs en werkt daarom met merken als Shimano, Schwalbe, Axa, Abus, Bush und Müller, Basil, New Looxs, Racktime, Ergo-Tec, SKS...

Je kan bij De Fietsenier ook onderdelen aankopen om zelf een herstelling te doen. Veel gevraagde onderdelen (zoals binnenbanden, rem- en versnellingskabels, remblokjes, fietsbellen…) heb ik normaalgezien altijd op stock, de minder courante onderdelen zoek en bestel ik voor jou bij één van mijn leveranciers (verwachte levertijd meestal een week). Daarnaast vind je bij De Fietsenier fietssloten, drinkbussen, fietshelmen, bagagekarren, fietstassen, fietskledij en heel veel andere accessoires. Deze artikelen zijn voorlopig wel vooral nog op bestelling. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden!

De Fietsenier - Conussleutels
De Fietsenier - Naafdynamo
De Fietsenier - Bandenlichters

De Fietsenier gaat voor duurzaamheid!

Bij de aankoop van onderdelen en producten wordt zoveel mogelijk gekozen voor fabrikanten die inzetten op milieusparende productieprocessen en eerlijke werkomstandigheden. Mooie voorbeelden hiervan zijn Vaude en Schwalbe.

Vaude biedt onder het Green Shape label functionele en milieuvriendelijke producten aan, gemaakt van duurzame materialen. De hele levenscyclus van hun producten wordt hiermee gecontroleerd: van ontwerp en productie tot en met onderhoud, reparatie en afvalverwerking. ​​​​Schwalbe is de ontwerper van de ‘greenguard’ lekbescherming en het ‘green compound’ rubber. De greenguard lekbescherming bestaat voor 1/3 uit gerecycleerde latexproducten. Het green compound rubber wordt gemaakt uit natuurrubber van duurzaam gekweekte rubberbomen en gerecycleerd rubbermateriaal. Daarnaast ondersteunt Schwalbe (waarvan de fabriek in Indonesië gevestigd is) de Borne Orangutan Survival Foundation. Deze organisatie redt thuisloze of verweesde orang oetans en verzorgt ze in speciale kampen, om ze later in de wildernis te kunnen terugzetten.