Fietsvakanties

Waarom een fietsvakantie?

Als De Fietsenier met zijn gezin op vakantie gaat, dan is dat de laatste jaren op de fiets. Want op de fiets gaan we snel genoeg vooruit om een redelijke afstand af te leggen, maar zijn we vooral ook traag genoeg om van de omgeving te kunnen genieten. Volgeladen met bagage, trekkend van de ene plek naar de andere, worden we elke dag opnieuw verrast. Door een prachtig plekje net om de bocht, een hert dat ons pad kruist of gewoonweg het uitzicht.

​​​​​​​Maar je ontdekt al fietsend niet alleen de omgeving. Die volgestouwde fietsen vormen telkens opnieuw het ideale aanknopingspunt om een babbeltje te maken met mensen onderweg. Waar komen jullie vandaan? Hoe ver moeten jullie nog? Zijn die zakken niet te zwaar? De mensen die ons aanspreken, zijn vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. Ze geven tips, laten ons even uitrusten in hun tuin en vullen onze drinkbussen bij (en één enkele keer kregen we zelfs allemaal een ijsje :-)).

Nog niet helemaal overtuigd? Misschien dat het filmpje van onze fietsvakantie in Zeeland van 2019 je over de streep kan trekken.

De Fietsenier - Fietsvakantie - Vaude
De Fietsenier - Fietsvakantie - Vaude
De Fietsenier - Fietsvakantie - Vaude

​​​​​​​​​​​​​​Hoe kan De Fietsenier helpen met jouw fietsvakantie?

Spreekt een fietsvakantie je wel aan, maar weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen? Heb je geen geschikte fiets of mis je nog de juiste fietstassen? Dan ben je bij De Fietsenier aan het juiste adres!

Aanpassen van je bestaande fiets

Ga je voor het eerst een weekendje weg met de fiets of plan je een korte fietsvakantie? Dan is je huidige fiets waarschijnlijk best geschikt. Misschien moeten er wel enkele kleine aanpassingen gebeuren aan je fiets, zoals het monteren van een stevig bagagerek of een paar degelijke anti-lek banden. De Fietsenier bekijkt graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn, in functie van de duur en de bestemming van je fietsvakantie.

Samenstellen van een nieuwe fiets

Voor wie grotere plannen heeft en een oerdegelijke fiets zoekt, kan De Fietsenier ook een nieuwe vakantiefiets ‘opbouwen’. Hiervoor worden de stalen fietskaders van Surly gebruikt. De Disc Trucker en de Long Haul Trucker zijn de meest populaire modellen. Deze kaders kunnen volledig naar wens afgemonteerd worden, van de groepset tot de wielen en de stuurpen. Je kiest het allemaal zelf, met het advies van De Fietsenier.

Materialen

Geen geslaagde fietsvakantie zonder degelijke fietstassen: stevig, 100% waterdicht en met een sterk en flexibel bevestigingssysteem. Ook een lichtgewicht tent is een must voor wie het avontuur met de fiets wilt opzoeken. Wel, dat komt goed uit: De Fietsenier is officiële dealer van Vaude. Je kan het volledige gamma fietstassen en tenten van Vaude verkrijgen op bestelling!